Logo rood nvb

kennisplatformKennisplatform Transfusiegeneeskunde Regio Zuidoost Nederland

Sinds mei 2006 bestaat het Kennisplatform Transfusiegeneeskunde Regio Zuidoost.
Dit platform komt aanvankelijk voort uit de samenwerking tussen
de transfusie laboratoria van het UMC St Radboud te Nijmegen, het MUMC+ te Maastricht en Sanquin Bloedvoorziening. In tweede instantie is deze samenwerking uitgebreid met  participatie van klinisch chemici uit het Rijnstate Ziekenhuis Arnhem en het Orbis Medisch Centrum te Sittard-Geleen.

Doel van dit samenwerkingsverband is het bevorderen van de kennis op het gebied van de transfusiegeneeskunde in de regio Zuidoost Nederland.

 

Contact informatie

Kennisplatform Transfusiegeneeskunde Zuidoost Nederland
E: ZO This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
T: +31(0)20 5123986

Themamiddagen bloedtransfusie

Beoogd wordt via regionale themamiddagen 2 x per jaar onderwijs aan te bieden op een breed terrein van de bloedtransfusiegeneeskunde en tevens aan te sluiten bij actuele ontwikkelingen zoals de implementatie van de
CBO Richtlijn Bloedtransfusie en Hemovigilantie.

Deze onderwijsbijeenkomsten zijn bedoeld voor een breed scala aan professionals die vanuit hun beroep met transfusiegeneeskunde te maken hebben (analisten, klinisch chemici (i.o.), transfusieartsen en hemovigilantiemedewerkers). Afhankelijk van het onderwerp ook  verpleegkundigen, aferese medewerkers, medisch specialisten (i.o.), en verloskundigen. De middagen worden steeds opgehangen aan een thema waarbij casuïstiek gekoppeld wordt aan theorie en kennisoverdracht.
Directe beroepsbeoefenaren uit de eigen regio krijgen voorrang bij inschrijving voor de Onderwijsbijeenkomsten.

Deze bijeenkomsten zijn gratis. De presentaties worden na afloop ter inzage beschikbaar geteld. Accreditatie bij relevante beroepsverenigingen wordt aangevraagd.

Foto werkgroep Kennisplatform ZO november 2017

De werkgroep Kennisplatform ZO. Op de foto links van beneden naar boven: Erik Beckers, Renée Vossen, Eva Rombout, Annegeet van den Bos. En rechts van beneden naar boven: Harm de Waard, Ellen Vestjens, Yvonne Henskens, Lizzy van Pampus.